MOONDANCE NIEUWSBRIEF MAART/APRIL 2004
Moondance is sinds februari 2003 een online kunstgalerie voor kunstenaars door kunstenaars.

Beste kunstliefhebber,

Welkom bij de MOONDANCE nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief informeren wij over de laatste ontwikkelingen van Moondance, en geven wij nieuwtjes over onze leden.

NIEUWE MOONDANCERS

Deze maand zijn er helaas geen Moondancers bij gekomen.
Ken jij kunstenaars die best wat exposure op internet kunnen gebruiken? Vertel ze dan over Moondance!


EXPOSITIES

Tentoonstelling: "Spirituele Kunst" van Wim Kuenen Prema
Maandag 22 maart tot en met 14 mei 2004

De tentoonstelling wordt gehouden in de Foyer van het Gemeenlandshuis van het Noordhollands Noorderkwartier Schepenmakersdijk 16 Edam. De openingstijden zijn alleen op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur

Voor meer informatie: Wim Kuenen - wbm.kuenen@quicknet.nl

KUNST MET EEN HART

Jacqueline van den Heuvel-Pleysier werkt mee aan een project ten voordele van het kinderkankerfonds uz Leuven. Het is een kunstveiling die zal doorgaan op 18 april 2004 in Antwerpen, de veiling wordt waargenomen door veilinghuis Amberes. Het is een opzet van een groep studenten van de hoge school. De peter van het project is Bert Anciaux.

Reeds heel wat kunstenaars nemen deel aan dit project, die heel professioneel aan gepakt wordt. Ga eens naar de site die gemaakt werd voor dit project voor de volledige uitleg: www.kunstmeteenhart.be Ook de online tentoonstelling is de moeite waard en wordt met zorg verder aangevuld. Daar kun je nu reeds de werken die geveild worden zien.

Wij hopen dat zoveel mogelijk artiesten willen meewerken aan dit project. Hoe meer artiesten, hoe meer media-aandacht en hoe meer opbrengst voor het Kinderkankerfonds.

Voor meer info over dit project: info@kunstmeteenhart.be bij Karin op de Beeck.

MOONDANCE UITGELICHT

In iedere nieuwsbrief willen wij een Moondancer aan het woord laten over zijn of haar werk, techniek, leven en filosofie. Deze keer is het de beurt aan Sasja Bork.

"Als beeldend kunstenaar maak ik naast olieverfschilderijen sinds 2000 ook staaldrukken. Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking tijdens de Drentse kunstroute 'Bekijk het maar', waar Jan van der Meulen in Galerie Wildevuur een demonstratie gaf van deze, door hemzelf geperfectioneerde techniek. Op de kunstacademie studeerde ik af op olieverven en litho's (steendrukken) en omdat de staaldruk zeer verwant is aan de lithografie was ik er gelijk enthousiast over. Ik volgde enige workshops bij Van der Meulen en de staaldruk koorts bleek erg besmettelijk.

De techniek is erg bewerkelijk, maar ik zal proberen een beschrijving te geven. De ondergrond voor een staaldruk is een roestvrijstalen plaat van 3 mm dik. Deze wordt geschuurd en vetvrij gemaakt met carborundum poeder en schuurpapier. Daarna teken, spetter of schilder ik de tekening voor één kleurgang met spiritusvernis (een vette tekenlak) op de plaat en bewerk de tekening met salpeterzuur en puimsteenpoeder. Daarna gaat de plaat 12 uur in de sterke gom (gom met een beetje salpeterzuur). De gom zorgt ervoor dat de betekende delen van de plaat vet blijven en de niet-betekende delen vetvrij. Voor het afdrukken verwijder ik de gom en houd ik de plaat voortdurend nat. Het water ligt in een dun laagje op de onbetekende delen en niet op de vette gedeeltes, want water en vet stoten elkaar immers af. Daardoor hecht de vette drukinkt, als je er met een roller overheen gaat, alleen op de betekende delen en ziedaar het wonder van deze vlakdruk-techniek. Ik druk met de hand af met behulp van een zelfgemaakte rijver (van een stuk kozijn) op papier met een gladde achterkant. Op deze manier ontstaan vrolijke kleurendrukken waarin telkens weer ongeplande effecten opdoemen.

Het onvoorspelbare van de staaldruk is een charme waar ik graag gebruik van maak. Ik heb een serie van 10 staaldrukken gemaakt met als uitgangspunt mijn eigen kindertekeningen en op dit moment ben ik bezig met 13 staaldrukken gebaseerd op het muziekstuk 'Carnaval des Animaux' van de componist Saint-Saens. RTV Utrecht heeft er in het programma Lava een reportage over opgenomen in mijn atelier en deze is vorig jaar uitgezonden.

Wilt u mijn staaldrukken zien? Vanaf 2 april exposeer ik ze in De Kargadoor aan de Oude Gracht te Utrecht en in september in Hoorn in het Filmtheater. Verder sta ik komend jaar op kunstmarkten door het hele land. Meer informatie, data en afbeeldingen van staaldrukken kunt u vinden op mijn website www.sasart.nl."

 

ORBIT STUDIO
Design en fotografie

Orbit Studio is gespecialiseerd in bedrijfspresentaties en -uitingen op print
en op internet. Wilt u een professionele presentatie van uw werk op het internet? Kijk op www.orbitstudio.nl of neem direct contact op: info@orbitstudio.nl

 

LEUCRATIEF
communicatie, coaching & commercieel advies voor leuke creatieven

Leucratief helpt kunstenaars (en anderen die werk willen maken van hun creativiteit) om (meer) geld te verdienen met hun werk. Door bruikbaar commercieel advies, door coaching of door (hulp bij je) communicatie.

Benieuwd of Leucratief ook voor jou iets kan betekenen? Kijk op www.leucratief.nl


########################################################

Deze nieuwsbrief wordt je toegezonden omdat je bij ons in het e-mailbestand staat.
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan deze e-mail retour met "AFMELDEN" als onderwerp. Je zal dan geen nieuwsbrief meer ontvangen.

Inhoud nieuwsbrief © 2004 MOONDANCE PROJECT