MOONDANCE NIEUWSBRIEF JUNI 2004
Moondance is sinds februari 2003 een online kunstgalerie voor kunstenaars door kunstenaars.

 

Beste kunstliefhebber,

Welkom bij de 11e MOONDANCE nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief informeren wij u over de laatste ontwikkelingen van Moondance, geven wij nieuws over onze leden en vertelt Maurits Beenackers over zijn werk.

 

NIEUWE MOONDANCERS # EXPOSITIES # ZOMERWORKSHOPS METAALVORMGEVING # OP HET WEB # GEEN OPROEP # MOONDANCE UITGELICHT # EIGEN MOONDANCE E-MAIL # ORBIT STUDIO # LEUCRATIEF

 

NIEUWE MOONDANCERS

Moondance heeft weer een nieuweling: Margret Mijsbergh. Margret schildert abstracte werken refereren aan realistische onderwerpen als landschappen en menselijke figuren. Ze gebruikt liefst warme bruine, rode en gele tinten die ook een warme, levendige sfeer oproepen.
[ klik hier om Margrets werk te bekijken ]

Ken jij kunstenaars die best wat exposure op internet kunnen gebruiken? Vertel ze dan over Moondance!

 

EXPOSITIES

Jacqueline Pleysier exposeert tot en met augustus in "Villa Vrijenban", Nieuwe Plantage 58 in Delft.

Matt Moonen exposeert in "Galerie Molenhof" aan de Eindhovense weg te Weert, van 3 t/m 27 juni.
Openingstijden: iedere donderdag van 13:00 tot 21:00 uur en zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Kunst & Atelierroute Albrandswaard, zaterdag 5 juni en zondag 6 juni van 11:00 uur s' ochtends tot 17:00 uur s' middags, www.kar-albrandswaard.nl
Atelierroute Nieuwendam 5 en 6 juni, http://home.wanadoo.nl/atelierroute/
Houtense Kunstfietsdagen 19-20 juni, www.houten.com/kunstomdehoek
Bommelse Kunst Route 21-22 en 28-29 juni, www.bommelsekunstroute.nl

 

ZOMERWORKSHOPS METAALVORMGEVING

Peter Scheltus (Smederij aan Zee) geeft ook lessen smeden, lassen en metaalvormgeving. Deze zomer kun je bij hem een eendaagse workshop metaalvormgeving volgen.
Op zo'n dag kun je je eigen ontwerp uitvoeren, of je leert de basis van technieken als smeden, lassen, snijden en slijpen. De mogelijkheden en jouw wensen worden vooraf met je doorgesproken.
Een dag, inclusief materiaal en lunch, kost 100,-. Zie www.smederijaanzee.nl

 

GEEN OPROEP

Sasja Bork heeft een atelier gevonden!

 

OP HET WEB

Heleen Wagemans staat niet alleen op Moondance, maar heeft sinds deze maand haar eigen website met nog meer werk! Kijk op http://members.home.nl/heleenwagemans/

De website van Peter Scheltus (Smederij aan Zee) is vernieuwd! Zie www.smederijaanzee.nl

 

MOONDANCE UITGELICHT

Maurits Beenackers (1970) zit vanaf het begin bij Moondance en heeft er recentelijk nog een tweede pagina bij genomen. Tijd om hem eens wat beter te leren kennen dus.
Maurits is 33 jaar en woont en werkt in Utrecht. Na zijn studie psychologie is hij als beleidsmedewerker in de gezondheidszorg gaan werken. Dat doet hij nu nog steeds, vier dagen in de week. Sinds 2003 heeft hij ook zijn eigen website (www.kunstbovendebank.nl) waaruit blijkt dat hij ook kunstzinnige bezigheden heeft.

"Mijn passie voor het schilderen, tekenen en maken van beeldjes moet ik beheersen en kan ik pas loslaten in mijn 'vrije tijd'. Ik kan er nu zo´n 10 tot 15 uur per week aan besteden. Niet echt veel dus. Maar gelukkig heb ik geleerd snel te werken, mis ik nooit de inspiratie en sla ik eigenlijk ook nooit een weekje over. Gedreven ben ik wel ja. Misschien ook omdat ik nog wel hoop op een carrière als 'fulltime' kunstenaar. En ergens ook nog denk dat het nog kan lukken ook. Ik kom uit een gezin waarin iedereen wel iets deed met muziek, sport of kunst. In die zin waren ook mijn bezigheden niet opvallend. Toch bleken de mijn kunstzinnigheden hardnekkig en strijden ze ook nu nog om een belangrijke plaats in mijn leven. En ik laat ze. Omdat de lijnen, kleuren en beelden een taal spreken waar ik graag naar luister. Ik voel me er bij thuis. Het is wonderlijk een landschap te schilderen en het gevoel te hebben er ook in rond te lopen. Het is goed je ongeduld te verliezen in snelle streken op het doek. Het lucht op om een krenking al krassend met een paletmes van je af te schudden. Het is heerlijk de zomerzon te voelen in het geel van het geschilderd vlak. Het is bijzonder om in je werk te zien welke verlangens en angsten je op de hielen blijven zitten. Het is prachtig om ermee begiftigd te zijn."

 

EIGEN MOONDANCE E-MAIL

Kunstenaars die op Moondance exposeren, kunnen nu voor € 7,50 per jaar een eigen e-mailadres @moondance.nl aanvragen. Je mag zelf kiezen wat er voor de @ komt. Je hele naam, alleen je voornaam, je artiestennaam...
Je krijgt een zogenaamde pop3 mailbox met 5Mb ruimte, en je kunt je mail ook via internet lezen.
Voor meer informatie of voor aanvragen kun je terecht bij info@moondance.nl

 

ORBIT STUDIO
Design en fotografie

Orbit Studio is gespecialiseerd in bedrijfspresentaties en -uitingen op print en op internet. Wilt u een professionele presentatie van uw werk op het internet? Kijk op www.orbitstudio.nl of neem direct contact op: info@orbitstudio.nl

 

LEUCRATIEF
communicatie, coaching & commercieel advies voor leuke creatieven

Leucratief helpt kunstenaars (en anderen die werk willen maken van hun creativiteit) om een groter of breder publiek te bereiken met hun werk.
Benieuwd of Leucratief voor jou iets kan betekenen? Kijk op www.leucratief.nl of mail info@leucratief.nl


########################################################

Deze nieuwsbrief wordt je toegezonden omdat je bij ons in het e-mailbestand staat.
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan deze e-mail retour met "AFMELDEN" als onderwerp. Je zal dan geen nieuwsbrief meer ontvangen.

Inhoud nieuwsbrief © 2004 MOONDANCE PROJECT