MOONDANCE NIEUWSBRIEF

  ZOMER 2004

Moondance

 

Beste kunstliefhebber!

Welkom bij de 12e Moondance nieuwsbrief. In een (bescheiden) nieuw jasje, want Leucratief, het bedrijf dat verschillende diensten verleent aan kunstenaars, heeft de virtuele kunstgalerie onlangs overgenomen.

Leucratief helpt kunstenaars met hun communicatie, en Moondance is daarbij natuurlijk een prachtig middel. We hopen met Moondance nog veel kunstenaars op een mooie en betaalbare manier van het internet te laten profiteren!

 

IN DEZE NIEUWSBRIEF:

NIEUWE MOONDANCER WILCO FERMENT
AGENDA VAN EXPOSITIES EN EVENEMENTEN
KUNSTFORUM: CONTACT MET VAKGENOTEN
ZOMERWORKSHOPS METAALVORMGEVING
MOONDANCE UITGELICHT
EIGEN MOONDANCE E-MAIL
ORBIT STUDIO
LEUCRATIEF

 

NIEUWE MOONDANCER

Wilco Ferment heeft zich aangesloten bij Moondance. Wilco schildert kleurrijke, abstract-figuratieve mensfiguren en Moondance is zijn eerste ervaring met exposeren op het web.
[ klik hier om Wilco's werk te bekijken ]

Ken jij kunstenaars die best wat exposure op internet kunnen gebruiken? Vertel ze dan over Moondance!

 

EXPOSITIES

Op de zaterdagen 7 en 14 augustus is er tussen 10:00 en 17:00 uur weer een kunstmarkt in Spaarndam. 's Middags om 15:00 uur is er een driekwartiersconcert.

Op zondag 15 augustus is het Stoomgemaal Halfweg (tussen Amsterdam en Haarlem) geopend voor publiek. Peter Scheltus is als smid verbonden aan het gemaal, en geeft op de open dagen uitleg over het ambacht smeden.

Expositie Ton Vranken, 25 jaar schilder van het Limburgse Maaslandschap, op 13-14-15 en 20-21-22 augustus 2004.
Cultureel Centrum Harmoniezaal te Geulle (Limburg)
Openingstijden: 13.00 tot 18.00 uur, zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Jacqueline Pleysier exposeert nog de hele maand augustus in "Villa Vrijenban", Nieuwe Plantage 58 in Delft.

Tot 11 september 2004 zal Margret Mijsbergh exposeren in Galerie Catharina in Hillegom. Voor meer informatie: http://www.galeriecatharina.nl

 

KUNSTFORUM

Het Nederlands Kunst Forum (HNKF) staat open voor Nederlandse en Vlaams sprekende professionele en semi-professionele kunstenaars. Het forum is opgericht door kunstenaars voor kunstenaars!

Behalve contact met medekunstenaars wordt er informatie uitgewisseld over galerieën, kunst, kunstnieuws, kunsttechnieken etc.

Ga naar de link: http://groups.msn.com/HNKF, vul de gegevens in en vervolgens sturen we je via MSN groepen een uitnodiging.

Samen met elkaar hopen we dat dit nieuwe initiatief haar vruchten zal afwerpen en een nieuwe impuls voor inspiratie kan zijn voor een ieder die op hoog niveau kunstzinnig bezig is.

 

ZOMERWORKSHOPS METAALVORMGEVING

Peter Scheltus geeft deze zomer workshops smeden en vormgeven met metaal.

Als je niet de tijd of het geld hebt om er langer mee bezig te zijn, is een eendaagse workshop bij Smederij aan Zee een mooie manier om kennis te maken met alle technieken, mogelijkheden en jouw eigen creativiteit op dat vlak.

Metaalvormgeving is een combinatie van smeden, lassen en andere metaalbewerkingstechnieken. In de workshop ervaar je de mogelijkheden en beperkingen en maak je een eigen dingetje.

De smid Peter Scheltus zorgt voor een goede begeleiding, zowel technisch als in ontwerp, en voor thee, koekjes en veiligheid in de werkplaats.

Meer informatie vind je op zijn website: www.smederijaanzee.nl

 

MOONDANCE UITGELICHT

De zwierige stijl van Wilco Ferment is een mengsel van abstract en figuratief, en is vooral heel kleurrijk. Denk aan de kubistische vormen van Picasso, de amorfe vormen en de vrouwfiguren van Matisse, het licht en de schaduwpartijen van Rembrandt…

Wilco Ferment schildert het liefst lyrische onderwerpen in uitbundige kleuren. Kleurvlakken die niet altijd aan een voorwerp gebonden zijn.
Er wordt een evenwichtig beeld opgebouwd van vorm, lijn, ritme en kleur, waarbij de personages (vaak een moeder met kind) een sterke verbondenheid weergeven. Ritme, harmonie en licht dat ruimte suggereert, zonder dat er gebruik gemaakt is van perspectief.

Opvallend zijn de losstaande ogen in haast al zijn werken. Vaak tref je die ogen aan in vormen die lijken op appels, die symbool staan voor het leven.
Het oog is voor Ferment een symbool voor de innerlijke visie. Het aanschouwt de werkelijkheid in alles, door alles, om alles. De eenheid achter alles, die verhuld wordt door het gecompliceerde, fragmentarische denken van de mens. Wanneer het denken kalm en rustig is, dan ademt alles eenheid. En dan schildert Wilco op zijn best.

 

EIGEN MOONDANCE E-MAIL

Kunstenaars die op Moondance exposeren, kunnen nu voor € 7,50 per jaar een eigen e-mailadres @moondance.nl aanvragen. Je mag zelf kiezen wat er voor de @ komt. Je hele naam, alleen je voornaam, je artiestennaam...
Je krijgt een zogenaamde pop3 mailbox met 5Mb ruimte, en je kunt je mail ook via internet lezen.
Voor meer informatie of voor aanvragen kun je terecht bij info@moondance.nl

 

ORBIT STUDIO
Design en fotografie

Orbit Studio is gespecialiseerd in bedrijfspresentaties en -uitingen op print en op internet. Wilt u een professionele presentatie van uw werk op het internet? Kijk op www.orbitstudio.nl of neem direct contact op: info@orbitstudio.nl

 

LEUCRATIEF
communicatie, coaching & commercieel advies voor leuke creatieven

Leucratief helpt kunstenaars (en anderen die werk willen maken van hun creativiteit) om een groter of breder publiek te bereiken met hun werk.
Benieuwd of Leucratief voor jou iets kan betekenen? Kijk op www.leucratief.nl of mail info@leucratief.nl

 


Deze nieuwsbrief wordt je toegezonden omdat je bij ons in het e-mailbestand staat.
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan deze e-mail retour met "AFMELDEN" als onderwerp. Je zal dan geen nieuwsbrief meer ontvangen.