MOONDANCE NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2003

 

Beste kunstliefhebber,

Welkom bij de MOONDANCE nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen we je informeren over de laatste ontwikkelingen van het Moondance Project en andere interessante kunstnieuwtjes, exposities en evenementen. Moondance is een online-kunstgalerie voor kunstenaars door kunstenaars, opgericht in februari 2003.

 

MOONDANCE VIRTUELE KUNSTUITLEEN
De vakantieperiode is definitief voorbij, voor de een een opluchting, voor de ander had de zomer niet lang genoeg kunnen duren. Wij zijn echter na een rustige periode weer volop aan het werven voor onze virtuele kunstuitleen. Hoewel er nog geen definitieve aanmeldingen zijn, hebben we wel een groot aantal positieve reacties die mogelijk omgezet gaan worden in deelname aan deze nieuwe dienst op internet.

Mocht je geïnteresseerd zijn, of ken je een instelling waar onze dienst perfect in zou kunnen passen, schroom niet om contact met ons te zoeken.

Er kan een keuze gemaakt worden uit bijna 20 kunstenaars en al het werk kan in twee formaten uitgeleend worden. Een op maat gemaakt script zorgt ervoor dat er iedere dag een nieuwe afbeelding te zien is. Uitgebreide informatie is hier te vinden: http://kunstuitleen.moondance.nl

Kunstenaars die interesse hebben in deelname aan dit project kunnen contact met ons opnemen. De minimale jaarlijkse bijdrage is € 25,00. Hiervoor krijg je ook een eigen expo-pagina op www.moondance.nl

Het project is een samenwerkingsverband MOONDANCE en LEUCRATIEF. Wil je meer informatie hierover, dan kun je altijd contact met ons opnemen: info@moondance.nl of barbara@leucratief.nl

 

 

LEUCRATIEF
LEUCRATIEF - communicatie & commercieel advies voor leuke creatieven

Barbara helpt kunstenaars (en anderen die werk willen maken van hun creativiteit) om meer geld te verdienen met hun werk. Ze geeft commercieel advies en helpt bij de communicatie bijvoorbeeld.

Benieuwd of ze ook voor jou iets kan betekenen? Kijk op http://www.leucratief.nl

 

 

BOEKENTIP
Wie veranderde Daphne in een boom?

Waarom droeg Tobias een vis?

Wat gebeurde er toen Psyche haar lamp aanstak?

Waar kun je zien hoe Adam en Eva worden verdreven?

De antwoorden op deze en vele andere vragen kun je vinden in de kunstgids van Marcus Lodwick, over meer dan 150 personages op beroemde schilderijen in de westerse kunst: van Achilles tot Zefir, van Abraham tot Zacharias. Bij elk personage staat een representatief voorbeeld van een schilderij waarop deze figuur voorkomt. Een prachtige gids vol beroemde en minder beroemde werken in diverse stijlen, om lekker in te neuzen, mee te nemen naar musea, of om inspiratie op te doen voor eigen werk.

De Kunstgids

Auteur: Marcus Lodwick

Uitgever: Librero

ISBN: 90-5764-292-1

Prijs: +  € 8,95

Deze gids is onder andere hier te bestellen: http://www.jansendefeijter.nl/ (aanbiedingen > pagina 6 - kunst)

 

Heb je ook een tip die je hier vermeld wilt zien? Mail het ons: info@moondance.nl

 

 

EXPOSITIE GREETJE FEENSTRA

"De Slufter op Texel is de enige plek in ons land waar de Noordzee twee keer per dag het land in- en uitstroomt. Als het aan de natuur had gelegen, hadden we dat op meer plaatsen langs onze zeekust gehad, maar de mens stak er een stokje voor. Dat is alleen niet bij de Slufter gelukt, wat een bijzonder stuk natuur opleverde."
"SLUFTER"  Schilderijen Greetje Feenstra

Opening zaterdag 13 september 15.00 uur.
Expositie Galerie Posthuys Texel t/m 31 oktober 2003

Voor meer informatie:

http://www.greetjefeenstra.nl
http://www.posthuystexel.nl
 

 

UTRECHTSE ATELIERROUTE

Op zaterdag 20 en zondag 21 september vindt de Utrechtse atelierroute plaats. De ateliers zijn open van 12.00 tot 18.00 uur.

Informatiecentrum: Lange Nieuwstraat 4, Utrecht.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het atelier van Anna van Duin, Abstederdijk 28C, tijdens het weekend ook te bereiken op 06 25466505. Hier is alvast een voorproefje te bekijken: http://home.planet.nl/~duin0141/

 

 

MOONDANCE UITGELICHT

In deze en komende nieuwsbrieven willen wij iedere keer een Moondancer aan het woord laten over zijn of haar werk, techniek, leven en filosofie. Deze keer is het de beurt aan Matt Moonen:

 

"Ik ben Matt, geboren in 1954 en woon in Weert.

Tekenen en schilderen doe ik van kinds af aan, en volgens mij heb ik het van mijn opa geërfd, want die kon ook mooi tekenen;  overal in huis vond je wel een tegeltje, een plankje met schors aan of een oud keteltje waar wel een of ander kunstwerkje van hem op zat en daar waren juweeltjes bij, maar verder deed hij er niets mee, wel stimuleerde hij me, als ik daar op vakantie was, om te leren kijken en dan vastleggen wat je gezien hebt.
 
Zo is tekenen en schilderen altijd mijn hobby geweest maar zonder de bedoeling er ook iets mee te gaan doen, tot voor een 5-tal jaren terug, toen wilde er iemand een werk van me kopen en plakte er meteen een opdracht aan vast, en omdat mijn klant zeer tevreden was vroeg hij me waarom ik niet naar buiten trad met mijn werk, en zo ben ik dus geleidelijk aan begonnen met het opzetten van een eigen atelier, vol met materialen en na verloop van tijd ook vol met kunstwerken, en een eigen pagina op het internet (msn site).
 
Tot ik op 2 jan. 2002 een grote brand in huis kreeg, vermoedelijk door kortsluiting in de kamer naast mijn atelier, waar ik ook een muziekstudio had ingericht. In 1 klap waren ruim 30 jaar tekenen, oefenstukjes, herinneringen, al mijn werk  verdwenen en had ik niets meer. Ik ben de oudste van een éénoudergezin en heb mijn beide zoons bij me thuis wonen, en we zijn een half jaar op "vakantie" geweest in het bungalowpark  'Weerterbergen' tot we weer terug naar huis konden, en toen had ik eigenlijk een probleem: een nieuw atelier opzetten? heb ik daar nu nog wel zin in? Die klap was heel hard aan gekomen, en werken voor een hoop as sprak me echt niet aan. Mijn vriendin heeft me echter overgehaald om er toch mee te beginnen en dat heb ik dus gedaan, 1 kamer werd weer ingericht als 'werkhuis' materiaal werd nieuw gekocht, een ezel heb ik zelf ontworpen, en toen kon ik aan de slag en heb zeker een uur naar het lege paneel op de ezel staan kijken, en toen ineens was het of er een schakelaar werd omgedraaid en 1 uur later was het schilderij klaar en van toen af liep het op rolletjes en kwam er een enorme hoeveelheid inspiratie naar boven, net of ik een grote inhaalslag wou maken groeide mijn produktie tot wel 3 schilderijen per week, en heb nu dus in 1 jaar tijd meer dan 200 schilderijen en tekeningen gemaakt.
 
Op mijn homepage staat nu ook vermeld welke schilderijen door de brand vernietigd of verkocht zijn.
Door die grote hoeveelheid schilderijen kreeg ik toch wel wat plaatsgebrek en kwam dus het idee om een expo te gaan houden, en dat was een groot succes, buiten mijn verwachting om, op 1 dag 5 schilderijen verkocht, waarvan 2 aan mijn werkgever, en die werden op een speciale receptie aan het personeel onthuld. Toch kreeg ik  'klachten' omdat mijn expo maar 1 dag was en daarom heb ik besloten het nog eens te doen , maar nu verspreid over 5 dagen.
Misschien ontmoeten we elkaar daar wel....."
 
Herfstexpositie Matt Moonen
Hou je van kunst dan is een bezoek aan de herfstexpositie van Matt Moonen zeker de moeite waard. Deze wordt gehouden op 27, 28, 29, 30 september en 1 oktober bij Matt thuis, van 10 uur 's morgens tot donker.

Matt Moonen
Abshove 60
6002 VB Weert
Tel. 0495 530 934
E-mail
mattm@home.nl
Website www.mattskunsthoekje.net
 
 

 

Deze nieuwsbrief verschijnt regelmatig en wordt je toegezonden omdat je bij ons in het e-mailbestand staat. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan deze e-mail retour met "AFMELDEN" als onderwerp. Je zal dan geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen. Je kunt je altijd weer aanmelden op onze site www.moondance.nl

 

Inhoud nieuwsbrief © 2003 MOONDANCE PROJECT