MOONDANCE NIEUWSBRIEF JUNI 2003

Beste kunstliefhebber,

Welkom bij de eerste MOONDANCE nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen we je informeren over de laatste ontwikkelingen van het Moondance Project en andere interessante kunstnieuwtjes, exposities en evenementen. Moondance is een online kunstgalerie voor kunstenaars door kunstenaars, opgericht in februari 2003.

 

NIEUW
Nieuw op MOONDANCE is ons gastenboek, omdat wij je mening over onze site erg waarderen. Heb je even tijd, laat dan een berichtje achter.
http://www.moondance.nl/gastenboek.php

 

LEUCRATIEF
LEUCRATIEF - communicatie & commercieel advies voor leuke creatieven

Barbara helpt kunstenaars (en anderen die werk willen maken van hun creativiteit) om meer geld te verdienen met hun werk. Ze geeft commercieel advies en helpt bij de communicatie bijvoorbeeld.

Benieuwd of ze ook voor jou iets kan betekenen? Kijk op http://www.leucratief.nl


MOONDANCE VIRTUELE KUNSTUITLEEN
Binnenkort start MOONDANCE met een virtuele kunstuitleendienst. Bedoeling is dat kunstenaars die op onze site exposeren in de gelegenheid gesteld worden hun bekendheid op internet te vergroten door hun werk ter beschikking te stellen via onze kunstuitleen. Uiteraard worden de kunstenaars beloond voor hun medewerking d.m.v. een percentage van de opbrengst. In principe kunnen alleen bij ons exposerende kunstenaars zich aanmelden voor deze dienst. Wellicht is het ook voor andere kunstenaars aantrekkelijk om hiervan gebruik te maken. Het project is momenteel in ontwikkeling in samenwerking met LEUCRATIEF, meer informatie zal op onze site www.moondance.nl/nieuws.shtml en in de volgende nieuwsbrieven gepubliceerd worden. Wil je meer informatie hierover, dan kun je altijd contact met ons opnemen: info@moondance.nl of info@leucratief.nl

 

HENDRIK BAARTMAN IN DE PRIJZEN
Hendrik Baartman heeft de eerste prijs in de "digital art competion on internet" van Mosto & Rojas Arte 2003 gewonnen. Gefeliciteerd, Hendrik!
Zijn werk zal te zien zijn op http://www.mostorojasarte.com/concurso_2003/index.htm


EXPOSITIES
GALERIE VAN LUBECK

Van 23 mei tot 6 juli 2003 is er in Galerie van Lubeck een expositie te zien van schilder Jo Willems en beeldhouwer Anouk de Groot. Op zondag 25 mei vanaf 15.00 uur zullen beide kunstenaars aanwezig zijn. Galerie van Lubeck, Kanaalweg 6 in Heiloo is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.

 

MIRJAM BAERVELDT
Op 5 september 2003 opent fotograaf Mirjam Baerveldt haar expositie in Galerie Roodkapje, Witte de Withstraat, Rotterdam www.roodkapje.org
Kijk ook op haar eigen site www.mirjambaerveldt.nl

 

MATT MOONEN
Op zaterdag 19 juli is er een huisexpositie bij Matt Moonen en zal zijn gehele werk (ca. 100 schilderijen) te bezichtigen zijn, bij mooi weer in de tuin, anders binnen in zijn atelier. Vanaf 10 uur is iedereen welkom.
Matt Moonen
Abshove 60
6002 VB Weert
Telefoon 0495530934
E-mail mattm@home.nl
Website www.mattskunsthoekje.net

 

FOTOFESTIVAL NAARDEN

Van 29 mei tot 22 juni 2003 zal er weer het tweejaarlijkse fotofestival in Naarden gehouden worden. Met een brede programmering (kunst, commercie, reportage, amateurwerk) en verrassende kwaliteit speelt het festival al veertien jaar een centrale rol in de Nederlandse fotografie.

Het thema van het achtste FotoFestival Naarden is het overschrijden van grenzen, zowel in  werkelijke als in overdrachtelijke zin.

De wereld heeft in de voorbije eeuwen vele grenzen gekend. Grenzen die overschreden werden door legers om godsdienst en ideologie te verspreiden, of om de economische macht uit te breiden. Grenzen die door ontdekkingsreizigers overschreden werden uit nieuwsgierigheid of zendingsdrang. Grenzen verdwenen, werden verlegd en nieuwe werden opgeworpen.
In overdrachtelijke zin is de goede fotograaf altijd bezig zijn grenzen te verleggen. In de richting van andere kunstvormen; in het denken over vorm, inhoud en werkwijze. Zelfkennis van eigen grenzen kan een uitdaging zijn om deze te overschrijden. Dat maakt het verschil tussen vernieuwers en navolgers. Het FotoFestival, vanzelfsprekend, geeft vooral de vernieuwers de ruimte.

Voor meer informatie: www.fotofestival.com

 

KAAP HELDER:  KUNSTENAARS UIT DERTIEN LANDEN EXPOSEREN OP

VOORMALIGE WERF KONINKLIJKE MARINE:

 

Kunst in ketelmakerij, mastenloods en machinewerkplaats

Van 6 juni  t/m 3 augustus 2003 zijn de enorme 19e eeuwse hallen van de oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder (Weststraat 1)  platform voor de internationale kunstmanifestatie Kaap Helder. Op deze industriële locatie  (totaal expositieoppervlak 8000 m2)  tonen 23 beeldende kunstenaars - afkomstig uit 13 landen - objecten, installaties en videofilms die recht doen aan de enorme afmetingen van de hallen. Op de Oude Rijkswerf zijn, grotendeels speciaal voor Kaap Helder gemaakte, kunstwerken te zien van de Nederlanders Atelier van Lieshout, Melanie Bonajo, Joost Conijn, Jos Kruit, Emo Verkerk, Anne Verhoijsen, R.W. van de Wint en Mirjam de Zeeuw. Uit het buitenland komen Yael Bartana (Israël), Nicolas Descottes (Frankrijk), Omer Fast (Israël), Yu Xiao Feng (China), Julian Germain (Groot-Brittannië), Geert Goiris (België), Fabrice Gygi (Zwitserland), Antal Lakner (Hongarije), Los Carpinteros (Cuba), Jun Nguyen-Hatsushiba (Vietnam), Lucy Orta (Groot-Brittannië), Gábor Ösz (Hongarije) en de Duitse kunstenaars  Manfred Pernice, Hermann Pitz en Via Lewandowsky.

 

Fotografie-  en documentaire tentoonstellingen

Ook is op Kaap Helder een drietal bijzondere tentoonstellingen te zien: curator Willem van Zoetendaal presenteert de tentoonstelling ‘De Gezichtseinder’, met werk van vijf fotografen die dit, bij uitstek Helderse, onderwerp belichten. Albert Roskam maakt (in samenwerking met een fotograaf, een videomaker en dichters) de expositie ‘Helderder’, over verleden, heden en vooral de toekomst van Den Helder en Frido Troost toont de  expositie ‘Fotokronieken van Nieuwediepers’, waarin hij met familiealbums van ex-marinepersoneel uit  Den Helder (‘Nieuwediepers’) de ‘achterkant’ van het marinebestaan laat zien.

 

Kaap Helder is geopend van vrijdag 6 juni t/m zondag 3 augustus 2003, op woensdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Alle informatie over Kaap Helder: www.kaaphelder.nl  

Entreeprijs: € 6 (CJP en kinderen van 4 t/m 11 jaar € 4).


ARCHITECTS OF AIR

Een magische wereld van licht en kleur .... de Luminarium ervaring!

Alan Parkinson van "the Architects of Air" uit Engeland werd geïnspireerd door de traditionele bazaars in Iran. De luminaria lijken vanaf de buitenkant op grote plastic kathedralen. Binnen in deze geweldige opblaasbare lichtkunstwerken ervaart men een fantastische combinatie van ruimte, psychedelische kleuren en zonlicht!

Bezoek het "Levity Luminarium" op  23 t/m 25 juni 2003 in Purmerend en/of 21 t/m 31 augustus 2003 in Groningen.

Voor meer informatie zie ook: http://www.architects-of-air.com

Foto's van de luminaria zijn onder andere te zien op: http://www.orbitstudio.nl/index_lum.html

 

 

Deze nieuwsbrief verschijnt regelmatig en wordt je toegezonden omdat je bij ons in het e-mailbestand staat. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan deze e-mail retour met "AFMELDEN" als onderwerp. Je zal dan geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen. Je kunt je te allen tijde weer aanmelden op onze site www.moondance.nl

 

Inhoud nieuwsbrief © 2003 MOONDANCE PROJECT