MOONDANCE NIEUWSBRIEF JULI 2003

Beste kunstliefhebber,

Welkom bij de  MOONDANCE nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen we je informeren over de laatste ontwikkelingen van het Moondance Project en andere interessante kunstnieuwtjes, exposities en evenementen. Moondance is een online kunstgalerie voor kunstenaars door kunstenaars, opgericht in februari 2003.

 

MOONDANCE VIRTUELE KUNSTUITLEEN
De virtuele kunstuitleendienst is een feit! Vanaf 1 juli is het mogelijk om "onze" kunstenaars te sponsoren door hun werk te exposeren op commerciële sites, sites van gemeente-instellingen, ziekenhuizen, maar ook op particuliere sites.

 

Het was altijd al mogelijk om geleende kunst aan de muur te hebben, maar Moondance en Leucratief maken het nu mogelijk deze dienst virtueel aan te bieden, oftewel: kunst "aan de muur" van een website! Moondance start met deze dienst om websites professioneel aan te kleden met iedere dag een nieuwe afbeelding. Bedrijven sponsoren daardoor meteen onze kunstenaars.

 

Er kan een keuze gemaakt worden uit bijna 20 kunstenaars, en al het werk kan in twee formaten uitgeleend worden. Een op maat gemaakt script zorgt ervoor dat er iedere dag een nieuwe afbeelding te zien is. Uitgebreide informatie is hier te vinden: http://kunstuitleen.moondance.nl

 

Kunstenaars die interesse hebben in deelname aan dit project kunnen contact met ons opnemen. De minimale jaarlijkse bijdrage is € 25,00. Hiervoor krijg je tevens een eigen expo-pagina op www.moondance.nl

Het project is een samenwerkingsverband met LEUCRATIEF. Wil je meer informatie hierover, dan kun je altijd contact met ons opnemen: info@moondance.nl of barbara@leucratief.nl

 

 

NIEUW
Graag stellen we twee nieuwe Moondancers voor: Jacqueline Pleysier en Anne Goosen Kerver. Kijk op hun eigen pagina's
http://jacquelinepleysier.moondance.nl en http://annegoosenkerver.moondance.nl om hun werk te bewonderen.

 

LEUCRATIEF
LEUCRATIEF - communicatie & commercieel advies voor leuke creatieven

Barbara helpt kunstenaars (en anderen die werk willen maken van hun creativiteit) om meer geld te verdienen met hun werk. Ze geeft commercieel advies en helpt bij de communicatie bijvoorbeeld.

Benieuwd of ze ook voor jou iets kan betekenen? Kijk op http://www.leucratief.nl

 

EXPOSITIE BEATRICE JOYA: "ZOMERSPROETEN"

Walls art gallery
Prinsengracht 737
1017JX Amsterdam
 
opening 6 juli 12.00 tot 17.00
t/m 24 augustus
openingstijden di t/m za 10.00-18.00
zon. 13.00-17.00
 

29 kunstenaars exposeren ruim 300 originele kunstwerken in diverse stijlen/technieken met prijzen tussen de 75 en 4000 Euro.

Iedere twee maanden organiseert Walls een groepsexpositie. Door de grote variatie van stijlen en technieken is er voor iedereen wel wat te vinden: een olieverf of acryl schilderij, ets, fotografie, digitale print, sculpturen etc. Het zijn allemaal originele kunstwerken van klein en groot formaat die worden verkocht. De klant mag ook meteen het kunstwerk mee naar huis nemen. Met deze formule willen ze de drempel verlagen voor zowel publiek als kunstenaars. Walls biedt het publiek een ruime keuze aan kunstwerken en de kunstenaar een expositie mogelijkheid in het centrum van Amsterdam.

 

Deelnemende kunstenaars zijn:

Beatriz Aquiar, Yvonne Boelens, Karin Brouwer, Herman van Bruggen, Guajassy Bruijns Gallindo, Rosemarijn Dissen, Sonja Doevendans, Minne de Groot, Constanze Hamm, Petra Hart, Lonneke Hendriks, Sebastian Holzhuber, Greetje Hubers, Beatrice Joya, Ellen Langendam, Margreeth Leopold, Simon McQueen, Daniel van Nes, Olger, Rombout Oomen & Tristan Vaessen, Tea Popovic, Zahava Ratson Koldijk, Esther Roos, Peter Rush, Pim Smit, Hendrik Steven de Vries, Peter de Vries, Trudie Wijnen en Teunis van der Zwart.

 

EXPOSITIE MIRJAM BAERVELDT: "OVER-EXPOSURE"

Gefascineerd door kleur en licht belicht Mirjam Baerveldt vergrootte sandwiched-dia's door middel van licht-installaties met projectoren. En eens een keer geen projecties op de muur...

Over-exposure is 6 september t/m 18 oktober 2003 te zien in galerie Roodkapje, Witte de Withstraat 13, Rotterdam.
Geopend di-za 11.00-19.00.
Openingsfeestje 5 september.

 

Meer info:
www.mirjambaerveldt.nl
www.roodkapje.org

 

 

EXPOSITIE EMILE SNELLEN VAN VOLLENHOVEN: PEACE OF ART

Koperen Tuin Leeuwarden Iconobject schilderijen
iedere dag 2003
Voor meer informatie: http://www.dutchartist.nl

 

MOONDANCE UITGELICHT

In deze en komende nieuwsbrieven willen wij iedere keer een Moondancer aan het woord laten over zijn of haar werk, techniek, leven en filosofie. Deze keer is het de beurt aan Beatrice Joya:

 

"Als ik besluit een nieuw schilderij te gaan maken, gaan daar meestal een aantal dagen zoniet weken van broeden aan vooraf.
Niet heel bewust maar een latent verlangen wat van binnenuit zich steeds meer naar buiten toe opdringt.
Ik ben dan in een vergelijkbare staat als voor een bevalling, nesteldrang,.......eerst de was ophangen en het huis schoon, de tuin op orde en dat soort dingen.
Dan, als ik weet dat ik een hele dag ongestoord zal kunnen werken, stap ik mijn werkruimte binnen, zet ik met vastberadenheid een doek op de ezel en lijkt het net of ik precies weet wat ik wil gaan doen, wat helemaal niet zo is, want ik weet nog niks.
 
Kleur is de eerste actie, zoals Turner laat ik me inspireren door de vlekken en penseelstreken die ik direct en zonder nadenken op het doek zet.
Ik werk eerst heel dun met acrylverf en richt me op abstracte kleurnuances.
Die laten me zien wat ik in diepere lagen van mezelf voel. Schilderen is altijd een zeer verrassend medium om er achter te komen of te bevestigen wat me bezielt. En ik ben er niet altijd meteen blij mee te zien wat er achter de mechanismen van dagelijkse ontkenningen rondspookt, want dan weet ik dat er dingen zijn in me die aandacht nodig hebben.
Het dwingt me als het ware tot zelfacceptatie, als kun je dat niet echt zo noemen omdat het leven zich niet laat dwingen en de liefde al helemaal niet, maar in iedergeval laat het me zien, maakt het me bewust.
 
De sterkste werken ontstaan als ik alle ideeen en pogingen iets goeds of moois te moeten maken los laat, en totaal accepteer wat er komt.
Een mooi voorbeeld is mijn pianomeditatie waarbij ik met de linkerhand constant een drietonig c accoord speel als begeleiding zoals bij indiase muziek, en met de rechterhand improviseer en alle noten inclusief de 'valse' integreer en accepteer, opneem in het geheel, want als je een valse noot twee keer speelt is hij al niet vals meer.
Zo doe ik dat ook met viool en gitaar, en zodoende maak ik voor mezelf de meest prachtige muziek, want alles mag er zijn en er is geen veroordeling. Dan mag ik ook een autistische idioot zijn of vijnzen dat ik een beroemd musicus ben waar iedereen met tranen in de ogen naar luistert. In iedergeval is er mijn eigen ontroering en dat is al voldoende en heerlijk.
Vrijheid, dat is het grootste verlangen, het te beleven en er naar werken, zoeken......en  als het kan, anderen er toe te inspireren.
 
Terug naar het schilderen:
Soms schilder ik laag over laag, verhaal over verhaal, en soms heel dun waarbij ik het direct te pakken heb.
Ik denk dat bij de meeste schilders het werk moet  rijpen, zo is dat in iedergeval bij mij.
Ik weet pas na een tijdje, of het af is of niet. Alsof niet alleen de verf maar ook de energie moet drogen........
Wat thema's betreft, komen er altijd weer portretten tevoorschijn, en ben ik het niet altijd zelf, ook schilder ik een oude man?
De relaties van mensen, mijn relaties, en spiegelingen.
Egocentrisch gezien schilder ik altijd mezelf en over mezelf, en holistisch gezien schilder ik ons allemaal......

 

 

Deze nieuwsbrief verschijnt regelmatig en wordt je toegezonden omdat je bij ons in het e-mailbestand staat. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan deze e-mail retour met "AFMELDEN" als onderwerp. Je zal dan geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen. Je kunt je te allen tijde weer aanmelden op onze site www.moondance.nl

 

Inhoud nieuwsbrief © 2003 MOONDANCE PROJECT