MOONDANCE NIEUWSBRIEF  DECEMBER 2003
Moondance is sinds februari 2003 een online kunstgalerie voor kunstenaars door kunstenaars.
 

Beste kunstliefhebber,
 
Welkom bij de MOONDANCE nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief informeren wij over de laatste ontwikkelingen van Moondance, en geven wij nieuwtjes over onze leden.
Deze nieuwsbrief wordt gemaakt in samenwerking met 
LEUCRATIEF, communicatie, coaching & commercieel advies voor leuke creatieven.
 
 
NIEUWS
 
De gebroeders gaan internationaal!
De gebroeders de Jager van het Holy Trinity Art Trio onderzoeken onvermoeibaar de menselijke vormen. Soms door middel van een diepgravend portret, soms door middel van een snelle lijnenstudie. Schilderen blijft voor hen een zoektocht en een experiment met telkens een verrassende uitkomst. Er zijn contacten gelegd met Frankfurt, het financieel hart van Duitsland, om te exposeren.
 
Kerstportret
Nog een bijzonder kerstcadeau nodig? Denk eens aan een geschilderd portret! Hein Kuipers levert nog voor de kerstdagen als u nu een afspraak maakt.
Meer informatie: http://www.heikuart.com of bel 071-5148479.
 
Workshop intuïtief schilderen
José van der Reijden geeft op 13 januari 2004 een workshop intuïtief schilderen in Heerlen.
Er zijn nog drie plaatsen vrij! Wil je meedoen, meld je dan aan bij josevanderreijden@leucratief.nl
 
Duistere types
Veel kunstenaars worden regelmatig per e-mail benaderd door malafide kunstbedrijven die internationale projecten aanbieden. Let altijd op met wie je in zee gaat!
Onlangs mailde een Italiaans bedrijf bijvoorbeeld over een internationaal en digitaal project. Ze bieden aan op atelierbezoek te komen, zodat je hun contract kunt ondertekenen dat je vantevoren niet te zien krijgt. De deelnamekosten zijn 1900 euro.
Ze noemen het project: www.plot@rt.europa. En zichzelf Arturarte.
Moondance en Leucratief raden je aan niet op hun uitnodiging in te gaan!
 
 
EXPOSITIES
 
In het weekend van 13 en 14 december houdt Smederij aan Zee een kerst verkoop-expositie. Op deze expositie in kerstsfeer vindt u een grote collectie design kandelaars, ontworpen door Peter Scheltus.
za. 13 en zo. 14 december, 11:00-18:00 uur
Haarlemmerstraat 301, 2312 DV Leiden
 
Meer informatie: www.smederijaanzee.nl/kerst of bel 06-41185445.
 
 
Odette Frijters houdt een Kunsttentoonstelling in de Koningkerk Voorburg: WINTER SALON 2003.
Opening 13 december 15.30 uur (welkom vanaf 15.00 - 17.30 uur)
 
Koningkerk, Bruijnings Ingenhoeslaan 2-4, 2273 KR Voorburg
13 december 2003 t/m 4 januari 2004
woensdag tot zondag 14.00 tot 17.00 uur
m.u.v. 1e kerstdag en Nieuwjaarsdag
 
 
MOONDANCE UITGELICHT
 
In iedere nieuwsbrief willen wij een Moondancer aan het woord laten over zijn of haar werk, techniek, leven en filosofie. Deze keer is het de beurt aan:
 
Wim Kuenen (prema)
 
Ik ben streng katholiek opgevoed op Volendam. Op de lagere school bleek al snel dat ik teken- en schildertalent bezat, maar de keuze kunstacademie zat er niet in omdat ik dan volgens mijn ouders voor galg en rad op zou groeien. Dus werd het de ambachtschool. Schilder moest ik worden, dan kwamen er centjes in het gezin van 10 kinderen, en kon ik toch een beetje  mijn creativiteit kwijt.
 
Later ben ik cursussen gaan volgen, en ik heb de famous artists school gedaan om mijn talent verder te ontwikkelen.
Toen ik getrouwd was en een zware hypotheek op m'n huis had, durfde ik de stap naar het kunstenaarschap niet meer te maken.
 
Toen ik in de WAO belandde, kreeg ik tijd om mij volledig op het kunstschilderen te storten. Eerst koos ik thema's om mijn ervaringen van mij af te schilderen. Dat heeft mij goed geholpen. Later kreeg ik een spirituele ervaring, waardoor mijn inzichten in het bestaan volledig op z'n kop werden gezet. Dit was ook het moment waarop ik besloot om meer spirituele boodschappen in mijn werk te brengen.
 
Mijn schilderijen onstaan meestal door een idee, dat langzaam groeit. Daarna maak ik wat schetsen, en zo ontstaat de afbeelding die ik wil schilderen.
De thema's die ik schilder, zijn meestal spiritueel getint. Mijn onderwerpen zijn bijvoorbeeld geboorte, ouderdom, dood, reïncarnatie, karma of het goddelijke, maar het kan ook dat ik liefde verlossing of Krsna wil uitbeelden. En naast voorvallen uit mijn eigen leven, kunnen zij ook doordrenkt zijn met metaforen of droomsymboliek. Ik wil altijd iets vertellen met mijn werk.
 
Doordat ik vrij precies schilder, heb ik aan sommige schilderijen wel 200 uur gewerkt. Aan een drieluik wel 330 uur. Hierdoor ben ik niet zo productief.
Ik wil in 2004 wat productiever worden. Ik wil graag met een veldezel de natuur in en zo snelle werkjes gaan maken, om eens te kijken hoe mij dat bevalt. En 's winters lekker binnen werken.
 

BELTMAN VAN DIJK ADVOCATEN
Gespecialiseerd op het gebied van kunst, entertainment, media en de daarbij behorende rechtsgebieden, intellectuele eigendom, zakelijke overeenkomsten, arbeidsrecht, administratief recht (kunstsubsidies), ondernemingsrecht en huurrecht.
 
Heb je juridisch advies nodig? Neem contact op met simone@beltmanvandijk.nl
 

LEUCRATIEF
communicatie, coaching & commercieel advies voor leuke creatieven
 
Leucratief helpt kunstenaars (en anderen die werk willen maken van hun creativiteit) om (meer) geld te verdienen met hun werk. Door bruikbaar commercieel advies, door coaching of door (hulp bij je) communicatie.
 
Benieuwd of Leucratief ook voor jou iets kan betekenen? Kijk op www.leucratief.nl of mail info@leucratief.nl
 
 
########################################################
 
Deze nieuwsbrief wordt je toegezonden omdat je bij ons in het e-mailbestand staat.
Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan deze e-mail retour met "AFMELDEN" als onderwerp. Je zal dan geen nieuwsbrief meer ontvangen.
 
Inhoud nieuwsbrief © 2003 MOONDANCE PROJECT