MOONDANCE NIEUWSBRIEF JULI/AUGUSTUS 2003

 

 Beste kunstliefhebber,

 

Welkom bij de  MOONDANCE nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen we je informeren over de laatste ontwikkelingen van het Moondance Project, de virtuele kunstuitleen en interessante nieuwsfeiten op het gebied van kunst. In "Moondance uitgelicht" onze nieuwe Moondancer: "Smederij aan zee".

 

MOONDANCE VIRTUELE KUNSTUITLEEN

De virtuele kunstuitleendienst van Moondance is nu ruim 3 weken online. Helaas zijn er nog geen aanmeldingen binnen maar wel veel positieve reacties. We zullen regelmatig mailingen blijven versturen om de dienst te promoten. Een demo van deze dienst is te zien op http://www.artikel461.nl

 

NIEUW

Graag stellen we een nieuwe Moondancer voor: Peter Scheltus van Smederij aan zee.  Kijk op zijn eigen pagina http://smederijaanzee.moondance.nl om zijn werk te bewonderen.

 

LEUCRATIEF

LEUCRATIEF - communicatie & commercieel advies voor leuke creatieven

 

Barbara helpt kunstenaars (en anderen die werk willen maken van hun creativiteit) om meer geld te verdienen met hun werk. Ze geeft commercieel advies en helpt bij de communicatie bijvoorbeeld.

 

Benieuwd of ze ook voor jou iets kan betekenen? Kijk op http://www.leucratief.nl

 

EXPOSITIE JACQUELINE PLEYSIER

 05-08-2003 tot 03-11-2003

 SGSH

Westhaven 27

2801 pj Gouda

E-mail: info@sgsh.nl

 

 

KUNSTMARKT SPAARNDAM

 T/m 9 augustus is er een kunstmarkt in Spaarndam, iedere zaterdag van 10:00 - 17:00.

De kunstmarkt is op enkele zaterdagen ook bereikbaar per rondvaart vanaf het Teylersmuseum in Haarlem.

Meer informatie: 023-524 10 28 of www.marselje.com/kunstmarkten/

 

 

VAN GOGH DRAAIT ZICH OM

 Onder de titel ‘Van Gogh draait zich om’ zijn in De Kunstfabriek in Amsterdam nieuwe Van Gogh’s te koop en dit keer voor alleszins redelijke prijzen.

 

 Fotograaf Mirjam Bleeker en ontwerper/stilist Frank Visser maakten in opdracht van De Kunstfabriek ontwerpen voor 25 schilderijen. Daarvoor werden schilderijen van Vincent van Gogh geprojecteerd op verschillende ondergronden. Sommige heel eenvoudig op witte beschilderde vazen en potten, andere op geënsceneerde miniatuurinterieurs.

Zo werd er een nieuwe wonderlijke wereld van Vincent van Gogh gecreëerd, maar dan nét een beetje anders dan je gewend bent. De 25 ‘nieuwe Van Gogh’s’ zijn weer voortreffelijk door de schilders van De Kunstfabriek op doek gezet, elk in twee formaten. Eén lekker ruim, de ander op handig meeneemformaat. Ook leuk voor kinderen !

 

 Van Gogh draait zich om !!!

T/m 31 augustus 2003

openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag 12-18 uur;

za/zo 12-17 uur

 

Haarlemmerweg 315 d

1051 LG Amsterdam

Telefoon 020 4889430

E-mail info@dekunstfabriek.com

Website: www.dekunstfabriek.com

 

 

MOONDANCE UITGELICHT

 In deze en komende nieuwsbrieven willen wij iedere keer een Moondancer aan het woord laten over zijn of haar werk, techniek, leven en filosofie. Deze keer is het de beurt aan Smederij aan zee:

 

Peter Scheltus is kunstenaar en siersmid. Met zijn fijnzinnige, levenslustige ontwerpen laat hij zien dat handgesmeed werk niet robuust en ouwbollig hoeft te zijn.

Zijn toegepaste kunst bevat bijvoorbeeld kandelaars, deurknoppen en hoekijzers. Eenvoudige voorwerpen die in zijn handen heel bijzonder worden.

 

"Ik ben al enkele jaren bezig met smeden. Met plezier en liefde. Het begon als een hobbie naast een kantoorbaan, en het groeide uit tot een van mijn grootste passies.

Het liefst maak ik vrije ontwerpen, niet gebonden aan tijd of maat, en soms werk ik in opdracht. Maar dan alleen als de opdracht mij aanspreekt en niet alle details al vastliggen.

 

Ik werk vanuit de rijkdom van mogelijkheden. Gericht op het verwezenlijken van gekozen of potentiële en onbekende mogelijkheden. Creatie als innerlijke belevenis.

Er is niets. Iets wil zich manifesteren. Ik. Door te maken.

Er komt vanzelf iets dat werkt. Concentratie levert een mooi ontwerp.

 

De lijn in mijn werken is uniek. Soms droom ik een vorm, of ik maak gebruik van vormen uit de natuur. Of van levenservaringen, dingen die mensen doen in contact en beweging. Dat inspireert me.

Handgemaakte dingen hebben karakter en aantrekkingskracht die de meeste fabrieksmatig gemaakte producten missen. Daarom werk ik nauwelijks in serie."

 

Kijk hier voor zijn werk: http://smederijaanzee.moondance.nl en http://www.smederijaanzee.nl

 

 

 

----------

 

Deze nieuwsbrief verschijnt regelmatig en wordt je toegezonden omdat je bij ons in het e-mailbestand staat. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur dan deze e-mail retour met "AFMELDEN" als onderwerp. Je zal dan geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen. Je kunt je te allen tijde weer aanmelden op onze site www.moondance.nl

 

 

Inhoud nieuwsbrief © 2003 MOONDANCE PROJECT