moondance home nieuws contact links moondance moondance
moondance moondance moondance moondance


Kunstenaars:
Beenackers, Maurits
Bork, Sasja
Ermers, Frank
Eperlans
Ferment, Wilco
Frijters, Odette
Gier, Arnt de
Goosen Kerver, Anne
Groot, Frits de
Hensens, Gerda
Joya, Beatrice
Kuenen, Wim
Kuipers, Hein
Leusink, Bianca (nieuw)
Mertens, Joke
Mijsbergh, Margret
Moonen, Matt
Prem Akash
Pret, Ton
Reijden, José v/d
Rijnsburger, Diny
Scheltus, Peter
Schrijver, Boudewijn
Vranken, Ton
Willemsen, Jan

Uw naam hier?Maurits Beenackers (1970) zit vanaf het begin bij Moondance. Tijd om hem eens wat beter te leren kennen dus. Maurits is 33 jaar en woont en werkt in Utrecht. Na zijn studie psychologie is hij als beleidsmedewerker in de gezondheidszorg gaan werken. Dat doet hij nu nog steeds, vier dagen in de week. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen website (www.kunstbovendebank.nl) waaruit blijkt dat hij ook kunstzinnige bezigheden heeft.

Dit stuk verscheen in de Moondance nieuwsbrief van juni 2004.

Maurits Beenackers: "Lijnen, kleuren en beelden spreken een eigen taal. Dat laat zich niet verklaren. Maar ik voel me er in thuis. Als een vis in het water eigenlijk. Jammer dat ik er niet meer tijd voor heb. Of blijkbaar aan wil geven. Ik heb me wel ooit voorgenomen, nog voor mijn 40 ste jaar, een echte kunstenaar te zijn. Dan heb ik dus nog zeven jaren, om mezelf zover te krijgen."

 

"Mijn passie voor het schilderen, tekenen en maken van beeldjes moet ik beheersen en kan ik pas loslaten in mijn 'vrije tijd'. Ik kan er nu zo´n 10 tot 15 uur per week aan besteden. Niet echt veel dus. Maar gelukkig heb ik geleerd snel te werken, mis ik nooit de inspiratie en sla ik eigenlijk ook nooit een weekje over. Gedreven ben ik wel ja. Misschien ook omdat ik nog wel hoop op een carrière als 'fulltime' kunstenaar. En ergens ook nog denk dat het nog kan lukken ook. Ik kom uit een gezin waarin iedereen wel iets deed met muziek, sport of kunst. In die zin waren ook mijn bezigheden niet opvallend. Toch bleken de mijn kunstzinnigheden hardnekkig en strijden ze ook nu nog om een belangrijke plaats in mijn leven. En ik laat ze. Omdat de lijnen, kleuren en beelden een taal spreken waar ik graag naar luister. Ik voel me er bij thuis. Het is wonderlijk een landschap te schilderen en het gevoel te hebben er ook in rond te lopen. Het is goed je ongeduld te verliezen in snelle streken op het doek. Het lucht op om een krenking al krassend met een paletmes van je af te schudden. Het is heerlijk de zomerzon te voelen in het geel van het geschilderd vlak. Het is bijzonder om in je werk te zien welke verlangens en angsten je op de hielen blijven zitten. Het is prachtig om ermee begiftigd te zijn."

[ klik hier voor Maurits' portfolio ]