moondance home nieuws contact links moondance moondance
moondance moondance moondance moondance


  Kunstenaars:
  Beenackers, Maurits
  Bork, Sasja
  Ermers, Frank
  Eperlans
  Ferment, Wilco
  Frijters, Odette
  Gier, Arnt de
  Goosen Kerver, Anne
  Groot, Frits de
  Hensens, Gerda
  Joya, Beatrice
  Kuenen, Wim
  Kuipers, Hein
  Mertens, Joke
  Mijsbergh, Margret
  Moonen, Matt
  Prem Akash
  Pret, Ton (nieuw)
  Reijden, José v/d
  Rijnsburger, Diny
  Scheltus, Peter
  Schrijver, Boudewijn
  Vranken, Ton
  Willemsen, Jan

  Uw naam hier?


Frits de Groot schildert onder de naam Frederico. Hij maakt tekeningen en schilderijen sinds zijn jeugd. Vroeger waren het alleen maar tekeningen. Tot hij in aanraking kwam met het medium schilderen in kleur. Dit was een openbaring voor hem.

In zijn vrije tijd naast fotograferen en lezen, schildert hij. In het begin didactisch maar later heeft hij ook diverse cursussen gevolgd, waaronder enkele op academisch niveau.

Op een gegeven moment als de tijd daartoe aangebroken is, "moet je de school loslaten" is zijn mening. Zelf verder op onderzoek gaan. Schilderen is net als reizen, iets nieuws ontdekken. Althans voor hem.


Experimenteren met verschillende technieken en stijlen Hij is de laatste tijd in vrijere vormen en op grotere doeken gaan werken zoals 80 x 100. Hij werkt het liefst met olieverf en acryl. Daarnaast gebruikt hij ook wel andere technieken.

Zijn onderwerpen waarvoor hij bewondering heeft zijn vooral landschappen, natuur en vrouwen. Soms surrealistisch, dan weer impressionistisch. Ook treft u soms iets grappigs of een toespeling in zijn werk aan. Dan wil hij iets hiermee zeggen zonder woorden.

Hij wil zich niet vastleggen aan een bepaalde stijl ook al is dat voor de toeschouwer soms verwarrend en voor hem zelf niet altijd gemakkelijk. Lang niet altijd heeft hij een beeld van tevoren in zijn hoofd hoe het schilderij er gaat uitzien. Wel houdt hij ervan zoals bij de klassieke manier, verschillende ontwerpschetsen te maken als voorbereiding voor het schilderij. Dan schildert hij weer realistisch, een andere keer misschien meer abstract. Het hangt van zijn stemming af.

Tot dusver van tijd tot tijd geëxposeerd. Eerst op kunstmarkten, later bij restaurants, openbare gebouwen, galerieën en dergelijke. En nu voor het eerst op internet.


Contactgegevens:
Frits de Groot
E-mail: fritsdegroot@moondance.nl
Website: www.frederico.exto.nl

 

Portfolio (Schilderkunst)
Klik op de afbeelding voor een uitvergroting (nieuw venster)De afrikanen
maat 80 x 100 cm.
airbrush op doek
prijs: € 375
Amaryllus
maat 70 x 90 cm.
acryl op doek
prijs: € 350
Landschap in Italië
maat 60 x 70 cm.
acryl op doek
prijs: € 300Verbondenheid
maat 28 x 39 cm.
krijttekening op papier
prijs: op aanvraag
Vrouw met paarden
maat 43 x 29 cm.
gouache
prijs: € 225
Huizen Italië
maat 50 x 70 cm.
olieverf
prijs: € 325

Portfolio © 2004 Frits de Groot